Telefon: 0244.593.652 sau 0731.984.960

Program: luni - vineri 8:00 - 20:00

Services Sidebar Right

Pellentesque accumsan lacus vel lorem euismod non posuere ipsum fringilla.

  • IMPLANTOLOGIE
  • OFERTA - 400 euro

IMPLANTOLOGIE
  • IMPLANT AB-DENTAL
  • 500 euro
  • IMPLANT ADIN
  • 500 euro
  • IMPLANT ALPHA-BIO
  • 600 euro
  • implanturi-dentare-alpha-bio-romania-150x150
  • IMPLANT ZIMMER
  • 750 euro
  • implanturi-dentare-zimmer-romania-150x150
  • IMPLANT STRAUMANN
  • 900 euro

 

 

„Ce este un IMPLANT Dentar?

Un implant dentar este o radacina dentara artificiala care înlocuieste radacina oricarui dinte lipsa. Arata similar unui surub obisnuit si este construit din aliaj din titanium, un material perfect biocompatibil. În timp, celulele osoase se aduna în jurul implanturilor, ducând la sudarea acestora de os. Implanturile dentare sunt folosite pentru a înlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Ele se vor insera printr-o interventie chirurgicala în os (maxilar/mandibular) pentru a crea o baza pe care va fi construita o lucrare protetica (noul dinte).
Medicul stomatolog foloseste implanturile pentru a construi coronite/ lucrari identice ca aspect dintilor naturali.

 

IMPLANTUL DENTAR – Solutia perfecta

Spre deosebire de lucrarile protetice fixe (cimentate)sau proteze, utilizate în trecut ca si solutie pentru lipsa dintilor, implanturile dentare nu sunt mobile si nu afecteaza dintii sanatosi. Dupa studiile stiintifice publicate în ultimii ani, 85% din persoanele tratate prin vechile metode (proteze sau coronite si punti realizate dupa practicile clasice) simt oarecare disconfort împreuna cu o întreaga serie de neplaceri în fiecare zi.

 

IMPLANTUL DENTAR – Rezolvarea ideala

Implantul este pozitionat în os si nu se sprijina pe dintii alaturati.
Fortele implicate în procesul de mestecare ajung pâna la 80 Kg forta pe centimetru patrat.
Solutionarea prin implant permite realizarea procesului de masticatie în mod natural. Sistemul este proiectat sa reziste fortelor în asa fel încât sa nu creeze în timp un handicap. Usureaza exprimarea corecta, stabilitatea fonetica, lucrul împiedicat în multe cazuri de catre proteze de cele mai multe ori datorita mobilitatii lor.
Indicat pentru orice vârsta. Nu produce carii secundare.

 

Avantaje vs. Riscuri

Implanturile sunt pozitionate în os în cursul unei interventii chirurgicale în cabinetul stomatologic sub anestezie locala, fiind un procedeu relativ facil. Studiile realizate indica o rata de succes de 95%, implanturile fiind analizate statistic pe o perioada lunga. Cele mai bune implanturi sunt sustinute de o garantie pe viata. Cazurile de insucces, cele 5 %, se datoreaza aproape în totalitate cauzelor externe operatiei în sine, cum ar fi: o boala generala a pacientului, ce poate reprezenta o contraindicatie la operatia în sine, lipsa de colaborare, consumul de droguri, fumatul, alcoolismul cronic, igiena orala precara, probleme emotionale si probleme legate de calitatea si duritatea osului.
Rezolvarea unei edentatii unidentar – lipsa unui singur dinte-
În cazul lipsei unui singur dinte pe arcada, implantul dentar e solutia ideala pentru ca în acest fel dintii alaturati ramân neatinsi, fara sa îi slefuim sau tratam. Este recomandat a nu se neglija lipsa unui singur dinte si a se prezenta la medicul stomatolog curant cât mai repede pentru a fi tratat prin implant. Lipsa unei rezolvari pe termen lung duce la migrarea dintilor alaturati, o muscatura anormala si, în ani de zile, probleme în articulatiile maxilare. Un alt aspect este resorbtia osului în zona netratata si fara dinti, lucru ce afecteaza implantarea celorlalti dinti.
Edentatii multidentare- lipsa mai multor dinti-
Protezele partial angrenate pe dinti se mobilizeaza în timp, mobilizând si dintii alaturati, iar protezele totale sunt rareori perfect stabile, necesitând deseori folosirea de adezivi. Aceste probleme pot fi evitate folosind implanturile pentru aplicarea lucrarilor protetice de toate felurile.
O indicatie foarte importanta este în cazul bolilor parodontale. Aceste boli afecteaza sistemul natural de fixare al dintelui în os (maxilar/mandibular) si, în timp, duc la desprinderea efectiva a radacinii dintelui de os. În aceste cazuri se recomanda extractia dintilor afectati si realizarea de implanturi ce stabilizeaza nivelul osos si împiedica resorbtia sa si deci evolutia “parodontezei”.
Edentatii totale – lipsa tuturor dintilor-
Si în aceste cazuri solutia optima e realizarea de implanturi, ce reprezinta baza de fixare pentru coronite/cimentate sau proteze cu cape. Diferenta consta în numarul de implanturi necesar, în timp ce pentru lucrari fixe sunt obligatorii un numar maxim de implanturi (6 pâna la 8-10) pentru proteze sunt suficiente 2-4. Acestea permit angrenarea protezei prin cape si deci o estetica si functii impecabile, începând cu vorbitul, masticatia, mimica faciala si în acest mod îmbunatatesc considerabil calitatea vietii.

 

Oare implantul dentar mi se potriveste?

Sute de mii de pacienti din întreaga lume sunt tratati cu succes prin implanturile dentare, care întrunesc cele mai prestigioase avize de calitate medicala: CE în Europa si FDA în SUA. Sistemul de implanturi ofera o multitudine de rezolvari oricarei situatii si va va reda surâsul, odata cu recâstigarea încrederii în sine. Sistemele folosite la implanturi sunt: Alpha Bio, AB Dental, Zimmer, Straumann, Adin. La cererea pacientului, se poate folosi orice alt tip de sistem.
Consultati-va cu medicul dentist, caci implanturile va pot ajuta si pe dumneavoastra.

 

CUM “FUNCTIONEAZA” IMPLANTUL?

Etapele principale:
DIAGNOSTICUL – În timpul examenului clinic, medicul stomatolog verifica structura, conformatia osului, sistemul vascular si cel nervos, evidentiind eventualele neregularitati. Pe baza acestuia, împreuna cu examenul radiologic, medicul alege implantul optim si decide lungimea, diametrul si pozitionarea sa în osul maxilar/mandibular.
INTERVENTIA CHIRURGICALA – Implantul este inserat în osul maxilar sau mandibular sub anestezie locala, în conditii de sterilitate absoluta. Interventia poate dura mai putin de o ora.
PROCESUL DE VINDECARE – dureaza 3-4 luni, timp în care se realizeaza în mod natural integrarea implantului în os.
REALIZAREA LUCRARII PROTETICE – în aceasta etapa este construita coroana, proces care se desfasoara în cabinet implicând si interventia laboratorului de tehnica dentara.
Aceasta poate dura câteva saptamâni.
“Lipsa unuia sau a mai multor dinti este o situatie des întâlnita, implicând un prejudiciu estetic, dar si functional, care duce în final la afectiuni serioase de ordin sistemic”.
Cu toate acestea, multe persoane tind sa neglijeze acest aspect, afectând în ultima instanta si dintii limitrofi/sanatosi si ducând la înrautatirea întregului stil de viata.”